Przepis na Ryba po grecku

Składniki potrzebne do przepisu: Ryba po grecku

  • sól 1 do smaku
  • oliwa 1 odrobina
  • cukier biały kryształ Królewski 1 do smaku
  • pieprz czarny 1 do smaku
  • przecier pomidorowy 1 szt
  • >ryba – mintaj, dorsz lub morszczuk 6 filetów
  • seler 1 szt
  • pietruszka 3 szt
  • marchew 6 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Ryba po grecku ?

    Usmażyć rybę. Warzywa zetrzeć, dodać trochę wody, osolić, dodać troszkę oliwy i gotować do miękkości. Na koniec dodać przecier, pieprz, cukier biały kryształ Królewski – do smaku. Rybę zalać gorącymi warzywami. Podawać zimne.

    P.S. Możemy także zrobić to z karpia – jest świetne na Boże Narodzenie!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553