Przepis na Buraczki na ciepło z chrzanem

Składniki potrzebne do przepisu: Buraczki na ciepło z chrzanem

  • śmietana 12% 200 ml
  • sok z cytryny 2 łyżeczki
  • sól 1 do smaku
  • chrzan 2-3 łyżeczki
  • >buraczki 1 kg
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Buraczki na ciepło z chrzanem ?

    Buraczki ugotować w łupinkach, obrać i utrzeć na grubej tarce. Do garnka włożyć buraczki, chrzan, śmietanę, sól i sok z cytryny, chwilę pogotować, aż się składniki przegryzą. Można dać więcej chrzanu (ze słoika lub świeżo utartego), soku z cytryny, jak kto lubi. Podawać do obiadu.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553