Składniki potrzebne do przepisu: Krem z zielonego groszku
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 15 min.
jak przyrządzić Krem z zielonego groszku ?
Cebule kroimy drobniutko i szklimy na maśle na patelni. Groszek płuczemy, odsączamy. Sałatę myjemy i osuszamy. Małe listki sałaty odkładamy do dekoracji, a pozostałe rwiemy i dodajemy razem z groszkiem do cebuli. Wlewamy szklankę bulionu i gotujemy pod przykryciem 10 minut. Lekko studzimy i miksujemy, wlewamy resztę bulionu i zagotujemy. Dodajemy śmietanę, sok z cytryny i przyprawiamy sola, pieprzem. Zupę podgrzewamy ale nie gotujemy, wlewamy na talerze, posypujemy listkami mięty oraz małymi listkami sałaty.