Przepis na Zupa szpinakowa z tofu

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa szpinakowa z tofu

  • >tofu 220 g
  • >świeży szpinak 125 g
  • kostka bulionowa warzywna 700 ml
  • sos sojowy 1 łyżeczka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Zupa szpinakowa z tofu ?

    1. za pomocą bardzo ostrego noża kroimy tofu w kostkę..

    2. szpinak opłukujemy w bardzo zimnej wodzie i suszymy.

    3. szpinak kroimy w małe kawałki. wybieramy ogonki ( są twarde)

    4. bulion warzywny doprowadzamy do wrzenia, dodajemy tofu oraz sos sojowy, podgrzewamy 2 minuty i dodajemy szpinak. gotujemy 2-3 minuty. doprawiamy solą i pieprzem.

    Smacznego

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556