Jak przyrządzić Różyczki do barszczyku?

Przepis: Różyczki do barszczyku

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Jak przyrządzić Różyczki do barszczyku?

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i posiekać nożem. Dodać szczyptę soli, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce ok 30 minut.

Ciasto wyjąć, rozwałkować i literatką lub dużym kieliszkiem wycinać kółka. Takiej samej wielkości wyciąć kółka z szynki. Układać po trzy kółka tak by na siebie nachodziły. Na nie położyć kółeczka z szynki. Razem zwinąć tworząc rulonik. Przeciąć na połowę.

W ten sposób powstaną dwie różyczki za jednym zawinięciem.

Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zostawiając odstępy.

Piec ok 20 minut w temp. 180 stopni.

Podawać do barszczyku.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553