Przepis: Zupa szczawiowa fit
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 25min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas gotowania: 55 min.
Czas smażenia: 5 min.
Jak przyrządzić Zupa szczawiowa fit?
W garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy umyte żeberka i obrane umyte warzywa z włoszczyzny, gotujemy wywar. Gdy wywar jest gotowy wyjmujemy włoszczyznę, marchew i pietruszkę kroimy w wkładamy do zupy, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy do miękkości.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy szczaw, podsmażamy, dodajemy do zupy.
w międzyczasie gotujemy jajka na twardo, obieramy.
Pod koniec gotowania zupę zaprawiamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy z pokrojonym jajkiem.
Smacznego.