Składniki potrzebne do przepisu: domowa Zupa ogórkowa
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
jak przyrządzić domowa Zupa ogórkowa ?
Wodę zagotować z rosołkiem z kostki. Pokroić marchew w kostkę. Wrzucić do wywaru razem z całą pietruszka, liściem laurowym i zielem angielskim. Gotować aż warzywa będą miękkie. W między czasie zetrzeć na tarce o dużych oczkach ogórki i podsmażyć je na patelni na tłuszczu. Wywar warzywny przyprawić solą i pieprzem. Dodać ogórki razem z sokiem, chwilę pogotować. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką i wlać do zupy, najlepiej przez sitko żeby nie było grudek;). Wymieszać i dorzucić koperek do smaku. Zupa powinna mieć wyraźny kwaśny posmak. Można podawać ją z kromkami białego pieczywa. SMACZNEGO