Przepis na Fasola po bretońsku z groszkiem z puszki

Składniki potrzebne do przepisu: Fasola po bretońsku z groszkiem z puszki

  • groszek z puszki (perełka) 1 puszka
  • pierś z kurczaka
  • boczek wędzony
  • koncentrat pomidorowy
  • cebula
  • czosnek
  • >przyprawy
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Fasola po bretońsku z groszkiem z puszki ?

    Pierś z kurczaka gotujemy w przyprawach (ja dodaję vegetę, sól i pieprz). Po ugotowaniu rozdzielamy palcami na paseczki.

    Na patelnię wrzucamy boczek, pokrojoną cebulę i kiełbasę oraz pierś. Chwileczkę obsmażamy wszystko, żeby aromaty się zgrały. Wszystko przerzucamy do większego garnka, zalewamy wodą, dodajemy koncentrat pomidorowy (1 wystarczy), przyprawiamy solą, pieprzem, pieprzem cayenne, pieprzem kolorowym i co tam jeszcze lubimy (u mnie obowiązkowo majeranek).

    Jak sporządzona mieszanka zacznie bulgotać wrzucamy groszek, perełkę z puszki i jeszcze chwileczkę gotujemy. Na koniec zawsze wciskam czosnek, bo wtedy najmniej traci ze swojego aromatu.

    Fasolka może trochę dla leniwych, ale smakuje wyśmienicie.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556