Przepis na Zupa Cebulowa z grzankami i koniakiem

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa Cebulowa z grzankami i koniakiem

  • rosół 5 szklanek
  • cebula 25 dag
  • mąka 4 dag
  • masło 6 dag
  • sól
  • >koniak 1 kieliszek
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas gotowania: 20 min.

     

    jak przyrządzić Zupa Cebulowa z grzankami i koniakiem ?

    Cebulę obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry, zrumienić na maśle na jasnozłoty kolor. Oprószyć mąką, zmniejszyć ogień i smażyć mieszając, aby mąką lekko się zrumieniła.

    Zalać cebulę rosołem, posolić i mieszając zagotować.
    Zmiksować zupę lub przetrzeć przez sitko, podgrzać, wlać koniak i podawać z grzankami z bułki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553