Przepis na Zupa czekoladowa

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa czekoladowa

  • czekolada 15 dag
  • kakao zamiast czekolady 10 dag
  • mleko 1,5 litra
  • woda i mleko (zamiast samego mleka) po 0,75 litra
  • cukier
  • >skórka pomarańczowa smażona
  • żółtka jaj 4 szt
  • owoce
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Zupa czekoladowa ?

    Czekoladę w proszku, względnie kakao zasypać na kipiące mleko (z wodą), rozbić miotełką i chwilę gotować.

    Żółtka ubić z cukrem i ciągle mieszając wlewać do nich gorącą zupę.

    Dodać pokrajaną skórkę pomarańczową smażoną i pokrojone drobno świeże owoce (jabłka, pomarańcze lub owoce jagodowe) i podać z biszkoptem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556