Przepis na Zupa grochowa na boczku wędzonym

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa grochowa na boczku wędzonym

  • >groch łuskany połówki 1/2 kg
  • marchewka 3-4 sztuki
  • pietruszka 1 sztuka
  • boczek wędzony surowy 30-40 dag
  • ziemniaki średnie 6-8 sztuk
  • ziele angielskie 3-4 sztuki
  • listek laurowy 2-3 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • >cienka kiełbasa krótka 2-3 pętka
  • majeranek
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Zupa grochowa na boczku wędzonym ?

    Boczek pokroić w kostkę i dobrze podsmażyć na patelni. Wlać do garnka ok 2,5-3 litry wody, dodać ziele angielskie, listek laurowy, marchewkę, pietruszkę, podsmażony boczek i groch. Podsmażyć na patelni kiełbasę dodać i gotować około 30-35 minut. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na patelni. Wyjąc marchewkę i pokroić w kostkę. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować jeszcze około 15 minut, dołożyć pokrojoną marchewkę. Zupę doprawić solą, pieprzem i koniecznie majerankiem. Zupa stygnąc zrobi się nieco gęsta. Smacznego

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556