Przepis na Zupa jarzynowa

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa jarzynowa

  • cebula 1 sztuka
  • masło 3 łyżki
  • woda 2 litry
  • marchewka 2 sztuki
  • groszek zielony 15 dag
  • fasolka szparagowa 15 dag
  • sól 2 łyżeczki
  • ziemniaki 3 sztuki
  • koperek -posiekany 1 łyżeczka
  • mleko przegotowane gorące 1 szklanka
  • >kasza jaglana drobna 4 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 55min.
    Czas przygotowania: 60 min.
    Czas gotowania: 55 min.

     

    jak przyrządzić Zupa jarzynowa ?

    Marchewkę pokroić w kostkę, cebulę obrać i poszatkować, fasolkę też poszatkować.

    Masło rozgrzać w rondlu, wsypać cebulę, smażyć na małym ogniu aż się zrumieni – często mieszamy.

    Dodać marchewkę i inne warzywa, wlać wodę, przyprawić solą i pieprzem – gotować na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut.

    Obrać ziemniaki, umyć, pokroić w kostkę, dodać do zupy razem z kaszą- gotować do miękkości ziemniaków około 25 minut.

    Wlać mleko zamieszać.

    Podawać na gorąco.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556