Przepis na Zupa-krem z zielonego groszku z puszki

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa-krem z zielonego groszku z puszki

  • groszek konserwowy 1 puszka
  • śmietana 18 % 100 g
  • kostka rosołowa 1 szt.
  • woda 3 szklanki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
    Czas przygotowania: 10 min.
    Czas gotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Zupa-krem z zielonego groszku z puszki ?

    Groszek wraz z zalewą zmiksować blenderem. W 3 szklankach gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową. Dodać zmiksowany groszek. Odlać trochę gorącej zupy do kubeczka ze śmietaną, szybko wymieszać – zahartować – i wlać do garnka. Przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. Zagotować. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556