Przepis na Zupa krupnik dla początkujących kucharek

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa krupnik dla początkujących kucharek

  • żeberka wieprzowe 2 kawałki
  • ziemniaki 6 szt
  • >włoszczyzna z kapustą
  • koperek zielony 1/2 pęczka
  • sól
  • pieprz
  • >kucharek, jarzynka lub vegeta 1 łyżka
  • liść laurowy 1 szt
  • >kasza jęczmienna 5 łyżek czubatych
  • ziele angielskie 3 ziarenka
  • >nać selera lub kawałek lubczyku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Zupa krupnik dla początkujących kucharek ?

    Żeberka umyć zalać wodą, zagotować, zebrać pianę, gotować około 20 min.

    Dodać pokrojonego w talarki pora, cebulę, kapustę, startą na tarce marchew, pietruszkę i selera i kaszę jęczmienną.

    Następnie dodać ziemniaki, listek laurowy, vegetę, maggi lub liście selera, wszystko gotować do miękkości.

    Wyjąć żeberka, pokroić na kawałki, dodać do zupy,

    przyprawić zupę pieprzem,posypać koperkiem lub natką.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556