Składniki potrzebne do przepisu: Zupa ryżówka
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
jak przyrządzić Zupa ryżówka ?
Porcję rosołową zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Następnie dodajemy pokrojoną włoszczyznę, nać pietruszki i selera. Solimy, pieprzymy i dodajemy trochę maggi. Gotujemy ok. 15 min na wolnym ogniu, po tym czasie dodajemy ryż i gotujemy dalsze 10 min. Wrzucamy do zupy pokrojone w kostkę ziemniaki i jeszcze 10 min. gotujemy na wolnym ogniu. Płaską łyżkę mąki rozrabiamy zimną wodą i wlewamy do zupy. 3 łyżki śmietany rozrabiamy gorącą zupą i wlewamy do garnka. Moment jeszcze gotujemy. Podajemy zupę posypaną zieloną natką pietruszki.