Przepis na Zupa ryżówka

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa ryżówka

  • >porcja rosołowa 1 szt
  • włoszczyzna 1 pęczek
  • ziemniaki 1/2 kg
  • ryż 1 torebka
  • sól
  • pieprz
  • >maggi
  • mąka
  • śmietana
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Zupa ryżówka ?

    Porcję rosołową zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Następnie dodajemy pokrojoną włoszczyznę, nać pietruszki i selera. Solimy, pieprzymy i dodajemy trochę maggi. Gotujemy ok. 15 min na wolnym ogniu, po tym czasie dodajemy ryż i gotujemy dalsze 10 min. Wrzucamy do zupy pokrojone w kostkę ziemniaki i jeszcze 10 min. gotujemy na wolnym ogniu. Płaską łyżkę mąki rozrabiamy zimną wodą i wlewamy do zupy. 3 łyżki śmietany rozrabiamy gorącą zupą i wlewamy do garnka. Moment jeszcze gotujemy. Podajemy zupę posypaną zieloną natką pietruszki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556