Przepis na Zupa z dyni z imbirem i mlekiem kokosowym

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa z dyni z imbirem i mlekiem kokosowym

  • dynia (np.hokkaido) 800 gram
  • marchew 600 gram
  • cebula czerwona 1 sztuka
  • imbir 5 cm
  • >masa 2 łyżki
  • wywar warzywny 1 litr
  • mleko kokosowe 500 gram
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • sos sojowy 1 do smaku
  • kolendra
  • >sok z 0,5 cytryny 1 sztuka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 10 min.
    Czas gotowania: 20 min.

     

    jak przyrządzić Zupa z dyni z imbirem i mlekiem kokosowym ?

    Dynią, marchew, imbir i cebule obrać i pokroić. Następnie poddusić na maśle. Zalać wywarem warzywnym i gotować do miękkości przez około 15-20 minut. Następnie zmiksować, ewentualnie przez sito przetrzeć. Dodać mleko kokosowe i przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Jeszcze raz podgrzać i serwować z posiekaną kolendrą.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556