Przepis na Zupa z pęczakiem

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa z pęczakiem

  • >kości cielęce 50 dag
  • marchew 1 sztuka
  • pietruszka 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • liść laurowy 1 sztuka
  • >lubczyk świeży 2 gałązki
  • >pęczak 25 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 20 min.
    Czas gotowania: 40 min.

     

    jak przyrządzić Zupa z pęczakiem ?

    Marchewkę, pietruszkę, cebulę obrać, opłukać.

    Kości cielęce umyć.

    Następnie zalać 1,2 litra zimnej wody, dodać marchewkę, pietruszkę, cebulę, liść laurowy oraz lubczyk. Gotować godzinę.

    Posolić do smaku.

    Wyjąć kości z wywaru, wsypać pęczak, gotować ok. 40 minut.

    Doprawić do smaku pieprzem, ewentualnie solą.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556