Przepis na Zupa ze ślimaczkami

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa ze ślimaczkami

  • naleśniki 4 sztuki
  • >udko 1 sztuka
  • marchew 2 sztuki
  • pietruszka – korzeń 1 sztuka
  • kostka rosołowa 1 sztuka
  • masło 1 łyżka
  • mąka 1 łyżka
  • >siekana natka pietruszki 2 łyżki
  • majeranek wg uznania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
    Czas przygotowania: 15 min.
    Czas gotowania: 25 min.

     

    jak przyrządzić Zupa ze ślimaczkami ?

    Udko umyć, ugotować z dodatkiem kostki rosołowej. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tartce. Dodać do wywaru mięsnego. Ugotowane mięso wyjąć, obrać i rozdrobnić. Dodać do zupy. Z mąki i masła przygotować zasmażkę. Dodać do zupy. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki. Naleśniki zwinąć i pokroić. Kłaść na talerze i zalać zupą.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556