Przepis: Bakłażan zapiekany z łososiem
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 25 min.
Jak przygotowaćBakłażan zapiekany z łososiem ?
Bakłażana pokroić w plastry i podsmażyć. Filet pokroić w mniejsze cienkie kawałki, oprószyć solą i pieprzem, również podsmażyć. Mozzarellę pokroić w plastry.
Na plastry bakłażana kłaść plaster serka, posypać natką. Na ser kłaść kawałek ryby. Ponownie plaster bakłażanu, ser z natką, kawałek ryby i przykryć bakłażanem.
Zapiekać około 10 minut w temp. 180 stopni.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek zmiażdżyć, podsmażyć na łyżce masła. Dodać do cebuli przecier i wymieszać, smażyć chwilę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zapiekany bakłażan podawać z sosem pomidorowo-cebulowym.