Jak przygotować Barszcz zarabiany na boczku lub kiełbasie?

Przepis: Barszcz zarabiany na boczku lub kiełbasie

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Jak przygotowaćBarszcz zarabiany na boczku lub kiełbasie ?

Mąkę wymieszać z wodą, wlać do kamiennego garnka, postawić w ciepłym miejscu.

Gdy żur ukiśnie, ma smak kwaskowaty i przyjemny zapach.

Używamy go do sporządzenia barszczu.

Z boczku i włoszczyzny ugotować wywar, przecedzić, następnie wlać żur, podprawić mąką, zagotować i osolić.

Włożyć pokrajany boczek i roztarty z solą czosnek.

Podawać z ziemniakami okraszonymi słoniną.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556