Jak przygotować Bigos jak u babci?

Przepis: Bigos jak u babci

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 50min.
Czas przygotowania: 120 min.
Czas gotowania: 90 min.
Czas smażenia: 20 min.

Jak przygotowaćBigos jak u babci ?

Białą kapustę szatkujemy, oczyszczamy i przekładamy do garnka. Zalewamy dwoma szklankami wody, solimy i gotujemy do miękkości. Kapustę kiszoną siekamy drobno.

Łopatkę myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki, podsmażamy na oleju.

Kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę obieramy, siekamy drobno.

Cebulę podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu razem z kiełbasą.

Do wysokiego garnka przekładamy obie kapusty, wlewamy 200 ml wody i dusimy. Dodajemy usmażone mięso oraz kiełbasę z cebulą.

Wkładamy liście laurowe i ziele angielskie.

Gotujemy ok. 60 minut.

Po 40 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku, mieszamy i gotujemy kolejne 20 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556