Przepis: Bigos z cukinią
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 40 min.
Jak przygotowaćBigos z cukinią ?
Kapustę poszatkować, cukinię obrać, wydrążyć pestki i pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, odstawić. Pokrojone pieczarki poddusić na tej samej patelni, dodać pokrojoną w krążki cebule oraz paprykę i dusić jeszcze ok. 10 min.
Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę. Kapustę poddusić w garnku dolewając wody, dodać cukinię. Gdy cukinia zmięknie dodać pozostałe składniki, przyprawić do smaku dolać trochę wody i gotować jeszcze przez około 10-15 min. Podawać z pieczywem, ryżem lub ziemniakami.