Jak przygotować Bitki wieprzowe w sosie własnym?

Przepis: Bitki wieprzowe w sosie własnym

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćBitki wieprzowe w sosie własnym ?

Kotlety rozbijamy tłuczkiem na dość cienkie. Każdy należy oprószyć solą i pieprzem. @ łyżki oleju mieszamy z musztardą oraz rozgniecionym czosnkiem.

Takim sosem nacieramy kotlety i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu każdy kotlet panierujemy tylko w bułce tartej. Smażymy chwilę na mocno rozgrzanej patelni. Po chwili podlewamy mięso bulionem i dusimy w powstałym sosie.

Jeśli bulion wyparuje a mięso nie będzie jeszcze miękkie podlewamy jeszcze i dusimy do miękkości. Podajemy polane sosem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556