Jak przygotować Fasolowa z makaronem?

Przepis: Fasolowa z makaronem

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćFasolowa z makaronem ?

Poprzedniego dnia fasolę opłukać i namoczyć w letniej przegotowanej wodzie.

Kości umyć, rozdrobnić, zalać zimną wodą i wygotować, wywar przecedzić.

Fasolę ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła.

Warzywa umyć, obrać, opłukać i rozdrobnić, zalać wywarem z kości i ugotować.

Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić.

Gdy warzywa są miękkie, dodać fasolę razem z wywarem.

Boczek pokroić w kostkę i usmażyć, pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę i usmażyć, dodać mąkę i przygotować jasnozłotą zasmażkę, rozprowadzić zimną wodą.

Do zupy dodać zasmażkę, makaron, majeranek, doprawić do smaku solą i pieprzem i zagotować.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556