Przepis: Fillet steak blue cheese
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przygotowaćFillet steak blue cheese ?
SOS:
Cebulkę posiekać na drobne, podsmażyć na oliwie, dodać whisky UWAGA!!!może dojść do pojawiania się płomienia. Dodać śmietanę i pokrojony ser pleśniowy. Wszystko razem podgotować.
STEK: Smażyć na patelni w zależności od wymaganego rezultatu.
Krwisty ok 5 min każda strona na gorącej oliwie
Pół-krwisty ok 9-11 min każda strona
Wypieczony ok 13-15 min każda strona.
Można steak przewracać co 2-3 min i naciskać z góry by sprawdzić twardość. Czym bardziej twardy tym bardziej wypieczony.
Gotowego steka zalać gorącym sosem i serwować z gotowanymi lub pieczonymi ziemniaczkami.
Danie nie jest tanie w przygotowaniu ale za to szybkie i bardzo smaczne.
SMACZNEGO.