Jak przygotować Grochówka z kapustą kiszoną?

Przepis: Grochówka z kapustą kiszoną

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 35 min.

Jak przygotowaćGrochówka z kapustą kiszoną ?

Marchew i pietruszkę ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości, po czym wyjąć i przetrzeć przez sito. Na wywarze z warzyw ugotować groch. Kapustę kiszoną ugotować w niewielkiej ilości wody w oddzielnym garnku do miękkości. Kiełbasę pokroić w kostkę i wrzucić do gotującego się grochu. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na smalcu na złoty kolor, po czym dodając mąkę sporządzić zasmażkę. Do rozgotowanego grochu dodać przetarte warzywa i miękką ugotowaną kiszoną kapustę, całość zagęścić zasmażką i przyprawić do smaku solą, majerankiem i roztartym z solą ząbkiem czosnku. Gdy zupa będzie już przyprawiona należy okrasić ją stopionym wędzonym boczkiem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556