Jak przygotować Jesienny kapuśniaczek?

Przepis: Jesienny kapuśniaczek

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przygotowaćJesienny kapuśniaczek ?

Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Grzyby cienko pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny. Dodać do cebuli i wymieszać, dusić na małym ogniu. Kapustę drobno poszatkować. Dodać do cebuli z grzybami i dusić na małym ogniu. W razie potrzeby podlać wodą. Zalać wszystko bulionem i zagotować na niewielkim ogniu. Ziemniaki, pietruszkę i marchew pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować do miękkości. Zagęścić zupę mąką rozrobioną w ostudzonym wywarze, doprawić do smaku sokiem z cytryny i solą. Przed podaniem posypać zieleniną.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556