Przepis: Kartofelki pieczone w papilotach
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przygotowaćKartofelki pieczone w papilotach ?
Masło, zioła i czosnek wrzuć do blendera, dodaj skórkę z cytryny, sól i pieprz.
Wymieszaj, przełóż na folię spożywczą i zroluj, żeby uzyskać kształt walca. Włóż do zamrażalnika na co najmniej pół godziny.
Ziemniaki dokładnie wyszoruj i osusz. Rozgrzej piekarnik do 180*C. Przygotuj 4 kawałki papieru do pieczenia, na każdym ułóż porcję ziemniaków i 2-3 cienkie plasterki masła. Uformuj woreczek, przewiąż go sznurkiem lub nicią, ułóż na blasze do pieczenia,piecz przez 40 minut.