Jak przyrządzić Łopatka wołowa w warzywach?

Przepis: Łopatka wołowa w warzywach

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas gotowania: 80 min.

Jak przyrządzić Łopatka wołowa w warzywach?

Mięso opłukać, włożyć do garnka, zalać gorącą wodą tak, aby przykryła mięso. Posolić wodę do smaku. Gotować do miękkości.

Warzywa obrać, pokroić w plasterki. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone warzywa oraz cebulę, dodać ziele angielskie, liść laurowy oraz czosnek.

Miękkie mięso wyłożyć, pokroić na porcje, oprószyć pieprzem, obłożyć mięso gotowanymi warzywami.

Podawać z ziemniakami i np sosem chrzanowym.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556