Przepis: Meksykanska lazania
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Jak przyrządzić Meksykanska lazania?
piekarnik nagrzać do 205 st.C
Sery włożyć do miski i wymieszać.
Na patelni usmażyć mięso wołowe aż nabierze brązowego koloru. Następnie odsączyć powstałą wodę, zostawiając mięso na patelni. Dodać 400 ml sera mieszając podgrzewać aż ser się rozpuści. Do patelni dodać salsę-wymieszać.
Do naczynia żaroodpornego, najlepiej wielkości tortilli wyłożyć 1/4 mikstury mięsnej a następnie przykryć ja 2 tortillami, czynność powtarzać aż do wyczerpania produktów. Zawsze kłaść po 2 tortille. Na wierzchu musi zostać mikstura mięsna, którą posypiemy reszta sera. Wierzch naczynia przykryć folia aluminiową i włożyć do piekarnika na 35 minut.
Do masy mięsnej możemy również dodać kukurydzę i /lub
usmażoną cebule, oraz papryczkę chili, jeśli lubimy ostre potrawy.