Jak przyrządzić Ogórki tarte na zupę ogórkową?

Przepis: Ogórki tarte na zupę ogórkową

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 3dni 18godz.
Czas przygotowania: 90 godz.

Jak przyrządzić Ogórki tarte na zupę ogórkową?

Ogórki umyć i obrać, a następnie zetrzeć je na tarce o dużych oczkach lub pokroić w małą kosteczkę. Ugotować solankę dając na każdy litr wody, 1 łyżkę soli.

Przygotować słoiczki, do każdego włożyć po ząbku czosnku, kawałku obranego chrzanu oraz umytego kopru. Na to nałożyć tarte lub krojone ogórki, zostawiając od góry trochę miejsca.

Do słoików wlać wrzącą solankę i zakręcać.

Słoiki zapasteryzować.

W zimie przydają się do gotowania zup ogórkowych.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556