Jak przyrządzić Paprykarz cielęcy z ogórkiem?

Przepis: Paprykarz cielęcy z ogórkiem

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Paprykarz cielęcy z ogórkiem?

Cielęcinę pokroić w kawałki, obtoczyć w mące, na patelni rozgrzać smalec, włożyć mięso i na silnym ogniu obsmażyć na złoty kolor. Przełożyć do rondla, a na pozostałym na patelni tłuszczu podsmażyć pokrojoną cebulę dodając mieloną paprykę. Obrane ze skórki, i pokrojone pomidory, pokrojone ogórki kiszone, dusić około 8 minut i przełożyć do rondla z mięsem. Dusić pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie. Smacznego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556