Jak przyrządzić Placek po węgiersku?

Przepis: Placek po węgiersku

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przyrządzić Placek po węgiersku?

Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Cebule obieramy i ścieramy na tarce. Łączymy ziemniaki z cebula, dodajemy mąkę, jajka, sól i pieprz i mieszamy. Smażymy 2 dosyć grube placki.

Mięso płukamy w zimnej wodzie. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki.

Cebule drobno siekamy.

Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni razem z posiekaną cebulą. Wkładamy do garnka, zalewamy rosołem, dodajemy winiak, czosnek, przyprawy i dusimy pod przykryciem około 50 minut.

Przed podaniem polewamy gulaszem placki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556