Przepis: Placek po węgiersku
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Jak przyrządzić Placek po węgiersku?
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Cebule obieramy i ścieramy na tarce. Łączymy ziemniaki z cebula, dodajemy mąkę, jajka, sól i pieprz i mieszamy. Smażymy 2 dosyć grube placki.
Mięso płukamy w zimnej wodzie. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki.
Cebule drobno siekamy.
Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni razem z posiekaną cebulą. Wkładamy do garnka, zalewamy rosołem, dodajemy winiak, czosnek, przyprawy i dusimy pod przykryciem około 50 minut.
Przed podaniem polewamy gulaszem placki.