Jak przyrządzić Pstrąg w winie?

Przepis: Pstrąg w winie

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Pstrąg w winie?

1. Pstrągi umyć, sprawić. Naciąć wzdłuż, uważając aby ich nie przekroić. Oprószyć przyprawami. Nafaszerować posiekanym szczypiorkiem i natką.

2. Żaroodporne naczynie posmarować obficie masłem. Wyłożyć posiekaną cebulą. Ułożyć na niej pstrągi. Całość zalać winem.

Piec ok 20 minut w temp. 180st.

Pod koniec pieczenia ryby skropić sokiem z cytryny i posypać kostkami pomidora.

3. Sok który wytworzył się podczas pieczenia, zlać do rondelka. Podgrzać. Zaprawić śmietaną i zaciągnąć odrobiną mąki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przelać do sosjerki. Podawać z pstrągiem i warzywami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556