Jak przyrządzić Pulpet zamiast gołąbka?

Przepis: Pulpet zamiast gołąbka

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 25 min.

Jak przyrządzić Pulpet zamiast gołąbka?

Masę mięsną wyrobić ręką, jak będzie za rzadka dodać bułki tartej. Formować duże pulpety, obtaczać w mące i wkładać do gotującej się wody z kostką rosołową i listkiem laurowym. Gotować na bardzo wolnym ogniu około 25 minut. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Zagotować. Można zaprawić, jak sos będzie za rzadki. To wersja dla tych co nie lubią kapusty z gołąbków. Podawać z ziemniakami i papryką marynowaną. Obficie posypać zieleniną.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556