Przepis: Pulpety z kapustą
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przyrządzić Pulpety z kapustą?
Zemleć mięso, cebulę, ząbek czosnku i kapustę oraz namoczoną i odciśniętą bułkę. Dodać jajko, przyprawy oraz łyżkę keczupu i łyżkę musztardy. Dokładnie wyrobić masę i zrobić pulpety. Obtoczyć w tartej bułce i obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody, 1 kostkę rosołową, podsmażoną cebulę i pomidory bez skórki. Gotować na wolnym ogniu około 1/2 godziny. Zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką i dużą ilością pokrojonego drobno kopru. Podawać z ziemniakami i surówką.