Przepis: Ryba maślana z gorgonzolą na sałatce z pomidorów
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Ryba maślana z gorgonzolą na sałatce z pomidorów?
Rozmrożone steki z ryby maślanej Trawlic umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowane ryby podsmaż z jednej strony na oliwie z oliwek Luccese. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i ułóż w nim ryby – surową stroną do dna. Na wierzchu każdego steku poukładaj kawałki sera gorgonzolą Bluedino i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 20 minut. W tym czasie przygotuj sałatkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w plastry. Następnie poukładaj je na talerzach, polej oliwą i przypraw solą oraz pieprzem. Gotowe ryby przełóż na pomidory i podawaj na gorąco.