Jak przyrządzić Ryba smażona z pieczarkami?

Przepis: Ryba smażona z pieczarkami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Ryba smażona z pieczarkami?

Filety mrożone rozmrozić tylko na tyle, aby dały się podzielić na porcje, osolić, oprószyć pieprzem, skropić sokiem z cytryny.

Z oczyszczonego karpia oddzielić filety łącznie ze skórą, podzielić na porcje i dalej przygotować jak filety mrożone.

Umyte pieczarki pokrajać w paski i podsmażyć w oleju.

Na pozostałym oleju usmażyć oproszoną mąką rybę, obsypać ją pieczarkami, rozłożyć na porcje masło, przykryć i 4-5 minut ogrzewać na małym ogniu.

Podając rybę na wygrzanym półmisku przybrać gałązkami zielonej pietruszki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556