Przepis: Skrzydełka na ostro
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przyrządzić Skrzydełka na ostro?
Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Oprósz solą i pieprzem. Ząbki czosnku i cebulę obierz. Cebule pokrój w piórka, a czosnek w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej olej. Włóż skrzydełka. Usmaż na złoty kolor . Następnie do mięsa dołóż plasterki czosnku. Oprósz bazylią, majerankiem i tymiankiem. Smaż jeszcze 2 minuty. Na patelnię wrzuć cebulę. Podlej niewielką ilością wody. Duś pod przykryciem 12-15 minut. Piwo wymieszaj z keczupem i octem. Mieszankę wlej na patelnię. Poczekaj, aż zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj (bez przykrycia) do momentu, aż sos dobrze zgęstnieje (czyli wyparuje około połowa płynu). Gotowe danie przełóż na ogrzane talerze.