Jak przyrządzić Sznycel cielęcy z serem appenzeller?

Przepis: Sznycel cielęcy z serem appenzeller

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Sznycel cielęcy z serem appenzeller?

Cebulę obrać i pokroić w drobną ko-stkę. Szczypior oczyścić, naciąć wzdłuż, umyć i pokroić w drobne pierścienie. Obrać czosnek.

Sznycle posypać pieprzem, obtoczyć lekko w mące i smażyć z obu stron w gorącym tłuszczu 2 do 3 minut. Następnie zdjąć z patelni, posolić i włożyć do formy do zapiekanek.

Na patelni podsmażyć pierścienie pora i kostki cebuli. Dodać wyciśnięty ząbek czosnku i drobno posiekane świeże zioła. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podlać białym winem i dodać śmietanę. Całość rozmieścić na sznyclach, posypać startym serem appenzeller i zapiec w piekarniku.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556