Przepis na Agrest marynowany

Składniki potrzebne do przepisu: Agrest marynowany

  • agrest 1 kg
  • ocet 1 szklanka
  • cukier 40 dag
  • goździki 3 szt
  • >ziarnka pieprzu 2-3 szt
  • liść laurowy
  • >kawałek cynamonu
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Agrest marynowany ?

    Dojrzały agrest oczyść ze szypułek, opłukaj na sicie, osącz i wsyp do słojów. Pozostałe składniki wymieszaj z 2 szklankami wody, zagotuj, ostudź, przecedź i wlej zalewę do agrestu. Szczelnie zakręć, pasteryzuj 25 min, przechowuj w zimnym miejscu.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556