Przepis na Bramborove knedliky – czeskie knedliki ziemniaczane

Składniki potrzebne do przepisu: Bramborove knedliky – czeskie knedliki ziemniaczane

  • ziemniaki – ugotowane 50 dag
  • mąka pszenna 8 dag
  • kasza manna 8 dag
  • sól
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Bramborove knedliky – czeskie knedliki ziemniaczane ?

    Ugotowane ziemniaki przetrzeć przez praskę, dodać resztę składników, wyrobić ciasto. Z ciasta uformować podłużne wałki.

    Zagotować wodę, osolić, włożyć knedle i gotować ok 15 – 20 min. W czasie gotowania odwracać je. Gotowe knedle wyjąć, pokroić na plastry.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556