Przepis na Dorsz w ziołach

Składniki potrzebne do przepisu: Dorsz w ziołach

  • >filety dorsza 70 dag
  • >sok z cytryny 2 łyżki
  • czosnek 3 ząbki
  • >przyprawa do ryb 4 łyżki
  • oliwa z oliwek 1/2 szklanki
  • sól 1/2 łyżeczki
  • >pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki
  • mąka 3/4 szklanki
  • bułka tarta 2 łyżki
  • >tymianek suszony 2 łyżeczki
  • >olej -do smażenia 1 szklanka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
    Czas przygotowania: 2 godz.

     

    jak przyrządzić Dorsz w ziołach ?

    MARYNATA

    Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek ,sok z cytryny ,dodajemy posiekany drobno czosnek i przyprawy: pieprz,sól oraz dowolną przyprawę do ryb .

    PANIERKA

    Do głębokiego talerza wsypujemy mąkę ,bułkę tartą z tymiankiem dokładnie wszystko mieszamy.

    Osuszone filety dorsza dzielimy na mniejsze porcje i przy pomocy pędzelka smarujemy dokładnie marynatą ,zostawiamy w chłodnym miejscu na około 2 godz.

    Następnie porcję ryby obtaczamy dokładnie w panierce i smażymy na rozgrzanym oleju.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556