Składniki potrzebne do przepisu: Filety z kurczaka zawijane w szynce
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
jak przyrządzić Filety z kurczaka zawijane w szynce ?
Mięso płuczemy zimną wodą i osuszamy.
Filety podsmażamy na rozgrzanej oliwie na złotobrązowo.
Zdejmujemy z patelni, oprószamy rozmarynem, solą i papryką.
każdy filet zawijamy w 2 plastry szynki.
Czosnek i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Marchew oraz seler oczyszczamy, cukinie myjemy.
Wszystko kroimy w słupki.
Koncentrat pomidorowy mieszamy z białym winem.
Szklimy cebulę na oliwie, dodajemy warzywa i czosnek i podsmażamy.
Wlewamy koncentrat rozprowadzony w winie i dodajemy sól oraz paprykę do smaku.
Mięso układamy na warzywach i dusimy przez 15 min pod przykryciem na małym ogniu.
Wyjmujemy filety, a do warzyw dodajemy skórkę z cytryny i pietruszkę.
Wszystko układamy na 4 talerzach podajemy z ryżem, ziemniakami z wody lub kaszą.