Składniki potrzebne do przepisu: Kołduny
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
jak przyrządzić Kołduny ?
Oba zmielone mięsa łączymy ze sobą, dodajemy przyprawy, czosnek roztarty z solą i posiekaną 1 cebulę!. Miksujemy na gładką masę.
Ciasto: mąkę sypiemy na stolnicę, wbijamy jajko, solimy i dolewamy wodę, aby ciasto było elastyczne, wyrabiamy i odstawiamy. Następnie ciasto wałkujemy wykrawamy kawałki, nakładamy porcję masy mięsnej, sklejamy drugim kawałkiem ciasta, i tak do końca. Gotowe gotujemy w osolonej wodzie ok. 10-15 minut. Na patelni podsmażamy kiełbaskę lub boczek, dodajemy posiekaną cebulkę i smażymy. Można podawać z ugotowanymi kołdunami.