Przepis na Mój rosół z kaczki

Składniki potrzebne do przepisu: Mój rosół z kaczki

  • kaczka pół tuszki
  • marchewka 1 duża sztuka
  • pietruszka 1 mała sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • woda 4 litry
  • ziele angielskie 4-5 ziarenek
  • >liście laurowe 2 sztuki
  • sól 2 łyżeczki
  • >vegeta 2 łyżeczki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
    Czas przygotowania: 120 min.
    Czas gotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Mój rosół z kaczki ?

    Kaczkę oczyścić, umyć i zalać wodą, posolić dodać marchewkę, pietruszkę i cebulkę przypieczoną nad ogniem. Zagotować bez przykrycia koniecznie zdejmując szumowiny aby rosół był klarowny. Dodać ziele, liść i wegetę. Gotować na małym ogniu pod przykryciem tak aby tylko „pyrkał” około godziny (zależy od wieku kaczki-starsze dłużej się gotują). W razie potrzeby doprawić jeszcze solą lub wegetą. Podawać z makaronem, marchewką wyjętą z rosołu i natką pietruszki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556