Przepis na Pasztet teściowej

Składniki potrzebne do przepisu: Pasztet teściowej

  • >łopatka ze skórą surowa 2 kg
  • >wątroba wieprzowa 60 dkg
  • >podgardle 40 dkg
  • marchewka 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • cebula 2 szt
  • jajko 1 szt
  • sól
  • pieprz czarny
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
    Czas przygotowania: 2 godz.

     

    jak przyrządzić Pasztet teściowej ?

    W garnku obgotowujemy łopatkę, wątróbkę, podgardle razem z marchewką obraną, pietruszką i cebulą. Po 15-20 minutach wyjmujemy wszystko, studzimy i mielimy przez maszynkę dwa razy.

    Dodajemy jajko i wkładamy do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160’C i pieczemy około 1,5 godziny.

    Patrzymy aż góra będzie brązowo-złota.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556