Przepis na Pieczarkowe paluszki

Składniki potrzebne do przepisu: Pieczarkowe paluszki

  • >mięso mielone 30 dag
  • pieczarki 12-15 sztuk
  • cebula mała 1 sztuka
  • >namoczona kajzerka 1 sztuka
  • masło 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
    Czas przygotowania: 40 min.

     

    jak przyrządzić Pieczarkowe paluszki ?

    Pieczarki umyć, drobno pokroić i przesmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Oprószyć solą i pieprzem, wystudzić.Cebulę drobniutko pokroić, dodać do mięsa razem z odciśniętą kajzerką i pieczarkami.Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić.Z przygotowanej masy formować paluszki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556