Przepis na Pietruszkowe roladki

Składniki potrzebne do przepisu: Pietruszkowe roladki

  • schab 6 plastrów
  • >żółty ser 3 plastry
  • >ugotowane jajka 2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • >siekana natka pietruszki 3 łyżki
  • jajka 2 sztuki
  • bułka tarta do panierowania
  • >oleiwa z oliwek do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Pietruszkowe roladki ?

    Schab rozbić tłuczkiem dość cienko. Oprószyć solą i pieprzem. Ugotowane jajka pokroić na ćwiartki. Ser drobno pokroić. Plastry schabu posypać natką pietruszki i serem. Położyć ćwiartkę jajka. Zwinąć w roladkę. Panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano. Często obracając.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556