Przepis na Racuchy z ryżu

Składniki potrzebne do przepisu: Racuchy z ryżu

  • ryż 12 dag
  • mąka 12 dag
  • jajka 2 sztuki
  • mleko 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki
  • cukier 2 łyżki
  • cukier puder do dekoracji 1/2 szklanki
  • >olej do smażenia 1 szklanka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
    Czas przygotowania: 40 min.

     

    jak przyrządzić Racuchy z ryżu ?

    Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Mąkę wymieszać z, proszkiem do pieczenia, mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym oraz ubitymi jajkami na gładką masę. Dodać ugotowany ryż. Smażyć na rumiano. Podawać gorące, posypane cukrem pudrem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556